top of page
20180926_144618.jpg

Paimennus on kiehtova ja koukuttava laji.

Se on innostava ja toisinaan myös lannistava.

Moni meistä harjoittelee valtaosan treeniajasta yksin. Yksin harjoitellessa meitä puutuu se henkilö, joka seuraa meidän toimintaa ulkopuolelta ja osaisi kertoa missä meni hyvin ja missä voisi olla jotain korjattavaa. Tärkeimpänä, että tämä henkilö osaisi antaa ohjeita ja neuvoja kuinka harjoittelussa voisi edetä sekä myös kannustaa.

Omien harjoitusten videointi ja niiden katsominen auttaa jo paljon oman toiminnan arvioimisessa. Silloin kun et itse tiedä miten edetä, on valmentajan mukana oleminen ensiarvoisen tärkeää.

Paimennusharrastaminen on paljon kursseilla ja kilpailuissa käymistä, sekä yksin puurtamista. 
Harjoittelumotivaatiota voi pitää yllä monella tapaa. Ehkä henkilökohtainen valmentaja tai kuuluminen valmennusryhmään voisi olla juuri mitä kaipaat.

Trainer4DogSports- sovelluksen avulla nettivalmennuksessa alkuun

TRAINER4DOGSPORTS- OHJELMA

 

Ryhdy ohjelman käyttäjäksi rekisteröitymällä ja valitsemalla aluksi ”lisenssit” kohdasta => SELF varsinkin, jos olet aivan uusi ohjelman käyttäjä ja tarvitset jonkin aikaa tutustumisaikaa.
Self-lisenssi on käyttäjälle maksuton. Voit luoda Selfissä itsellesi ja koiralle profiilit. Voit tehdä valmiiksi myös tavoitesuunnitelmat ja miettiä omat resurssisi. Voit alkaa pitämään treenipäiväkirjaa ja suunnittelemaan omia harjoituksia.

 

Kun haluat avata valmentajayhteyden, tulee sinun päivittää lisenssisi COOP-lisenssiksi, jolloin voit tehdä valmentajapyyntöjä. Sinulla voi olla useita valmentajia, jos niin haluat. COOP-lisenssin valmentajamäärää ei ole rajattu.

 

Valmentaja saa valmentajapyynnön sähköpostiosoitteeseensa ja lisää sinut omaan valmennusryhmäänsä. Ryhmät eivät toimi samalla tavoin kuin esim. Facebookissa. Ryhmäläinen voi itse valita, haluaako hän jakaa harjoituksiaan ja/tai videoitaan koko ryhmälle, vai pelkästään henkilökohtaisesti omalle/omille valmentajalle/valmentajille.
Valmentaja voi lisätä esimerkiksi koko ryhmää koskevia teoria-aineistoja, harjoituksia, tapahtumia kalenteriin, jotka näkyvät aina kaikille siinä valmennusryhmässä oleville. Hän voi myös lisätä henkilökohtaisia ohjeita tms. jokaisen omaan harjoituskalenteriin, jolloin ohjeet ovat henkilökohtaisia ja vain valmennettavan itsensä tarkasteltavissa.

 


Verkkokaupan valmennukset 

Pakettivalmennukset kun haluat treeneihin syvällisempää pohdintaa, apua harjoitusten suunnitteluun. 

 
Mitä valmennus sisältää?


Lisää harjoituskalenteriisi alle 10 min mittainen video paimennustreenistäsi. Voit videoida treenin videokameralla, kännykällä tai hyödyntää Trainer4-appia (ladattavissa AppStoressa marraskuussa). Trainer4-app on ilmainen, ja kuvaamasi video tallentuu suoraan päiväkirjaan ilman välitallennuksia.

 

Videon lisäämisen jälkeen voit pyytää palautetta valmentajaltasi ohjelman yläreunan infokuplasta ”Pyydä palautetta”. Palautepyyntö lähtee valitsemallesi valmentajalle valitsemastasi harjoituksesta.
 

Kun olet lähettänyt ensimmäisen treenivideosi, valmentajasi katsoo sen ja antaa siihen kehitysehdotuksia. Saatat saada myös kyseiseen harjoitukseen kuuluvaa teoria-aineistoa sekä videoesimerkkejä, joiden avulla voit syventää harjoittelun laatua. Valmentalta saat myös video- ja treenivinkkejä, teoria-aineistoa sekä oman toiminnanarviointiin tehtäviä, jotka auttavat suunnittelemaan jatkoharjoituksia.


Kun olet valmis lähettämään seuraavan videon arvioitavaksi, pyydät jälleen palautetta ja saat jälleen tästä harjoituksesta valmentajan neuvoja, parannusehdotuksia yms. Tällä tavoin käytät valmennuspakettiasi ja etenet valmentautumisessa.


Kuulostaako monimutkaiselta?


Alussa asiaan kannattaa perehtyä ajatuksella ja loppu sujuu sitten rutiinilla.
Tämä etäoppiminen netissä luo pohjaa ja varmuutta sinulle, kun tulet livekurssille. Tällöin jo tiedät mitä kukin valmentaja sinulta haluaa ja pääsette heti puhumaan yhteistä kieltä. Termit ja toimintaperiaatteet ovat silloin jo aiemmin läpikäytyjä eikä uusien asioiden oppiminen enää tunnu hankalalta, koska ne ovat jo entuudestaan tuttuja. Näin päästään suoraan kiinni harjoiteltaviin asioihin, ja livevalmennuksesta saadaan irti selkeästi enemmän ja valmennus on tehokkaampaa.

 

Ohjeita videoitiin:


Videolla tulee näkyä selkeästi ohjaaja, koira sekä paimennettavat eläimet. Äänet tulee erottua. Ei siis musiikkia videolle. Pyydä ystävääsi kuvaamaan ja harjoitelkaa kuvaamista vähän ennen harjoituksen videointia. Omaan käyttöön tarkoitetut videot voivat olla itsekuvattuja, mutta valmentajan katsottavaksi tarkoitettuihin videoihin kannattaa panostaa ja miettiä kuvausta huolella, sillä on erittäin tärkeää nähdä kaikki paimennukseen kuuluvat osapuolet.


 

Koko_näytön_kaappaus_20.10.2018_201639.j

DogSport on ennenkaikkea työkalu suunnitelmalliseen harjoittelemiseen.
Voit laatia jokaiselle koiralle oman profiilin, vuosi- ja viikkotavoitteet sekä koirallesi ja itsellesi. 

bottom of page