top of page

FARMIREKKU

MYYNTIKOIRAT

 

Farmirekulla on vuosittain myynnissä 2-5kpl eritasoisia paimennuskäyttöön tarkoitettuja border collieita.

 

Koirat ovat iältään 6kk- 3-vuotiaita.

 

6kk ikäinen pentukoira on ns.startattu, eli se on sytytelty paimentamaan. Alle vuoden ikäinen koira toimii aina vaistonsa mukaisesti. Koulutusta ei alle vuoden ikäisellä koiralla yleensä aloiteta, mutta sitä käytetään eläimillä, että paimennusvaisto voimistuu ja koira saa hyviä eläinkokemuksia.

 

Yli vuoden ikäistä koiraa yksilöstä riippuen on käytetty helpoissa eläintensiirto töissä yleensä kokeneen koiran apuna. Se osaa kiertää eläinten taakse ja sille on opetettu pysähtymiskäsky. Vuoden ikäinen koira toimii vaistonsa turvin. Koulutusta on aloitettu varovasti. 

 

Lähes kaksi vuotias koira on jo jonkin verran koulutettu. Se osaa kaikki paimenkoiran perusasiat sekä sillä voi tehdä rutiinitöitä sujuvasti. Kaksivuotiasta koiraa on käytetty eri työtehtävissä ja sillä on mahdollisesti tehty SPKY:n paimennuksen perusrata. 2-vuotias koira voi olla myös koulutettu jo hyvinkin pitkälle. Mitä enemmän koira osaa asioita sitä arvokkaampi koira on. 

 

Koiran arvo ei nouse suinkaan siksi, että se on vanhempi vaan koiran hinta perustuu aina siihen kuinka hyvin se suoriutuu eri työtehtävistä. Mitä vaativammista töistä koira selviää, sen arvokkaampi koira on.

 

Esimerkki hinnoitteluperusteista löytyy SPKY:n sivuilta

 

Kysy lisää Minnalta 050 5865 056

 

 

bottom of page